Logo SWIM

Over ons

Ons verhaal – Onze missie.

Eind 2020 kwam mijn (Teun) droom uit: een eigen personal training studio om mensen te begeleiden en motiveren naar een gezondere leefstijl: LEF Baarlo. Daarnaast hebben mijn ouders al jaren hard gewerkt om een (therapeutisch) binnenzwembad te realiseren, waardoor ik, naast personal training op het droge een mogelijkheid zag voor beweging in het water. Zwemlessen, meer beweging voor ouderen, babyzwemmen en aquarobics waren enkele ideeën. Gelukkig leerde ik Rik, via-via, précies op het juiste moment kennen. Een super enthousiaste en fanatieke sportieveling met dezelfde ambitie: het oprichten van een eigen zwemschool. En here we are… Een paar maanden verder; LEF SWIM is een feit!

About

Zweminstructeur rik

Rik

Mijn naam is Rik Schotman, 33 jaar en, met uitzondering van mijn studententijd, al mijn hele leven woonachtig in Baarlo. Ik ben altijd al veel met sport bezig geweest en anderen mensen laten sporten is iets waar ik veel energie van krijg. Ik heb de sportopleiding CIOS afgerond, met de afstudeerrichting Ortho Bewegingsagogie (sporten met mensen met een beperking op lichamelijk, sociaal, emotioneel of cognitief gebied) en Fitness and Health. Na het behalen van mijn diploma op het CIOS, ben ik meteen gaan doorstuderen op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waar ik de HBO-opleiding Sport, Gezondheid & Management heb afgerond.

Na een kort avontuur als fitnessinstructeur in Blerick en sportbegeleider bij het asielzoekerscentrum in Venlo ben ik terecht gekomen in de zwemwereld bij Laco in Haelen. Ik heb hier een aantal jaar met plezier als teamleider en zweminstructeur gewerkt. Verder heb ik destijds de opleidingen allround zweminstructeur, examinator zwemABC en reddend zwemmen behaald. Eind 2020 ben ik gestopt bij Laco om een wereldreis te maken. Deze onvergetelijke tijd heb ik gebruikt om na te denken over wat ik het leukste vind om te doen en wat mijn dromen hierin zijn. Zo ontstond er een nieuwe ambitie: het starten van een eigen zwemschool. Eenmaal terug in Baarlo kwam ik in contact met Teun, die dezelfde ambitie had. We hadden meteen een klik en besloten samen om te beginnen aan een nieuwe uitdaging: LEF Swim!

About

Zweminstructeur Teun

Mijn naam is Teun Hebben, 28 jaar en ook ik woon al mijn hele leven in het gezellige dorpje Baarlo. In 2016 heb ik mijn niveau 4 (MBO) diploma CIOS met als afstudeerrichting ‘Fitness and Health’ behaald. Na deze vier leerzame jaren ben ik verder gaan studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waar ik na vier jaar mijn Bachelor Sportkunde heb behaald met als afstudeerrichting ‘Leefstijlcoaching’.

Verder ben ik al meer dan 7 jaar actief geweest als fitnessinstructeur, heb ik verschillende doelgroepen mogen begeleiden en heb ik verschillende groepslessen mogen geven op het gebied van sport en bewegen. In juli 2020 ben ik officieel begonnen om van mijn passie mijn fulltime job te maken; LEF Baarlo! Onder de naam LEF Baarlo geef ik personal training, coaching op het gebied van sport en voeding en outdoor trainingen.

Met mijn passie voor sport en bewegen, en de energie die ik krijg door mensen te helpen, zag ik een kans om LEF Baarlo uit te breiden met sport- en bewegingsactiviteiten in het water. Vandaar dat ik in de tussentijd niet heb stilgezeten; begin 2022 heb ik de opleidingen allround zweminstructeur en reddend zwemmen behaald. Met deze nieuwe diploma’s op zak en de goede klik met Rik, wordt LEF Baarlo in 2022 officieel uitgebreid naar, niet alleen sport- en bewegingsactiviteiten op het droge, maar ook sport- en bewegingsactiviteiten in het water: LEF Swim! 

Teun

SWIM

Heb jij het lef?

Schrijf je dan nu in bij LEF Swim!